Opis
Oprogramowanie sterujące pracą pasteryzatora w połączeniu z automatyką i urządzeniami pomiarowymi eliminuje potrzebę stałego nadzoru. Wszystkie parametry pracy są dostępne w formie raportów. Pasteryzatory produkowane w B&P Engineering umożliwiają przerób różnego rodzaju surowców na jednym urządzeniu od soku i koncentratu do przecierów warzywnych (np. z cebuli, buraczków, czosnku). Zalety: Zwiększenie poziomu bezpieczeństwa pracy poprzez zastosowanie dozatora środków myjących Indywidualne projektowanie i planowanie Możliwość czyszczenia CIP Możliwość transportu każdego urządzenia jako monobloku Możliwość samodzielnego montażu przez klienta W pełni automatyczne sterowanie Szeroki zakres wydajności od 500 do 20.000 l/h Wymienniki ciepła renomowanych producentów Optymalny dobór płyt wymienników ciepła umożliwiający obróbkę wielu gatunków soków Optymalnie dobrany system mycia do rodzaju zastosowanych płyt Maksymalnie rozbudowana sekcja regeneracji (odzysku ciepła)...
Cechy charakterystyczne wyrobu
Zakres działania | od 500 l/h do 20 000 l/h |
Temperatury podgrzewania | od 65°C do 99°C |
Materiał | AlSl 304/316L |
Tryb | ręczny lub automatyczny /sterowanie SPS/ |