Polska
Usługi dostawcze
Nasza firma działa na rynku od przeszło 20 lat. Wyróżnia nas staranne i profesjonalne podejście do każdego klienta. Dostarczamy warzywa dla gastronomii. Zwracamy uwagę na jakość i bezpieczeństwo oferowanych przez nas produktów. Opracowane przez nas receptury powodują, że artykuły mają niepowtarzalny smak i aromat oraz są innowacyjne na rynku. Jesteśmy elastyczni i cechuje nas indywidualne podejście do każdego odbiorcy. Jeśli nie znalazłeś tego, czego szukasz, skontaktuj się z nami, a wykonamy dla Ciebie dowolny produkt warzywny.
PPZ SŁAWA SP.Z O.O
Polska
Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej palonej mają charakterystyczny ciemnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana palona jest mniej wartościowa od kaszy niepalonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.
PPZ SŁAWA SP.Z O.O
Polska
Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej palonej mają charakterystyczny ciemnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana palona jest mniej wartościowa od kaszy niepalonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Surowiec jest pochodzenia Chiny oraz Kazachstan, posiadamy również kaszę pochodzenia Polskiego. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.