POLSKIE MIĘSO I WĘDLINY ŁUKOSZ

Polska

Factory icon Producent/ Wytwórca

Polskie Mięso i Wędliny ŁUKOSZ Sp. z o.o. jest firmą rodzinną powstałą w 1990 roku. Na chwilę obecną zatrudnia około tysiąca osób. Głównym filarem sprzedaży są przetwory mięsne na bazie mięsa z indyka i kurczaka. Miesięczna produkcja wynosi 3000 ton produktów przetworzonych i 4000 ton elementów z indyka w postaci świeżej oraz mrożonej. W ofercie znajdują się także produkty typu convenience food i mięsa kulinarne. Produkcja odbywa się w trzech zakładach: Zakład Produkcyjny Chybie - gdzie odbywa się produkcja kiełbas, bloków, salcesonów i innych. Potencjał produkcyjny osiąga 50 ton dziennie. Zakład Produkcyjny Czerwionka-Leszczyny - gdzie odbywa się produkcja parówek i produktów typu convenience takich jak nuggetsy czy cordon bleu. Potencjał produkcyjny osiąga 120 ton dziennie Ubojnia Drobiu w Ostródzie - gdzie odbywa się ubój i rozbiór indyka. Potencjał produkcyjny osiąga 200 ton dziennie Zakład w Czerwionce-Leszczynach a także Ubojnia w Ostródzie posiadają certyfikowane systemy zarządzania, zgodne z normami: IFS i BRC. Dla wszystkich wyrobów istnieje możliwość produkcji HALAL. Dystrybucja produktów prowadzona jest na terenie całej Polski oraz poza jej granicami do m.in.: Wielkiej Brytanii, Irlandii, Niemiec, Francji, Austrii, Węgier, Rumunii, Litwy, Łotwy, Estonii i Czech, a także na rynki Afrykańskie i Azjatyckie.

Dane firmy

Kluczowe cyfry

  • Ilość pracowników
    > 500

Organizacja

  • Działalność podstawowa
    Producent/ Wytwórca

Słowa kluczowe związane z przedsiębiorstwem

  • Świeże indyki
  • UBOJNIA
  • INDYK
  • ŚWIEŻY
  • MROŻONY
Office Building Outline icon
Strona dla Twojej firmy
Widzisz to? Twoi potencjalni klienci też Dołącz do nas, by stać się widocznym na stronie Europages.