Ukraina
Producent/ Wytwórca
Ukraina
Bobrek trójlistny znany jest także jako koziełek, trojan czy bobrowniczek. Surowcem wykorzystywanym w ziołolecznictwie są liście zawierające w swoim składzie gorycze, garbniki, glikozydy, jod, żelazo i mangan. Dzięki temu liść bobrek trójlistkowy znajduje szerokie zastosowanie w przypadku braku łaknienia (zaleca się stosowanie go 30- 60 minut przed posiłkiem), przy nadkwaśności, nieżytach żołądka czy jelit, w przypadku zaparć czy wzdęć. Ponadto bobrek jest składnikiem preparatów leczących anemię, migreny czy wzmacniających ogólną sprawność organizmu. Zapobiegawczo stosuje się go przeciw krzywicy, reumatyzmie, pasożytach jelitowych, nieregularnym miesiączkom.
Zbieramy świeże dzikie surowcy w czystej ekologicznie okolicę na podstawie zezwoleń leśnych. Surowce roślinne zbierane w różnych regionach Ukrainy, w tym tych, które otrzymują certyfikat środowiskowy. Zbiór odbywa się w Karpatach, Wołyniu, Polesiu, Podolu. Następnie surowcy są przetwarzanę na liniach suszenia. Naturalne suszone zioła, korzenie, owoce i warzywa, a także proszki z nich są produkowanę przez konwekcyjny sposób suszenia lub próżniowy sposób liofilizacji . Produkujemy krojone i całe owoce, jagody, przyprawy, aromatyczne zioła, warzywa. W ofercie suszonę owocę czarnej jagody, rokitnika, derenia, bzu czarnego, wiśni, czereśni, aronii.Yioła leczniczę, żóbrówka.
Producent/ Wytwórca
str.Cooperatyvna, 1
Str.cooperatyvna, 1
10001 Zhytomyr - Ukraina
Polska
Daktyle są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo.
Poproś o wycenęPolska
Żurawina suszona cała to naturalne owoce wysuszone w całości o wyrafinowanym cierpko-słodkim smaku. Owoce kształtem przypominają suszone rodzynki, ale są od nich większe, cechują się soczystą barwą i elastyczną konsystencją. Owoce żurawiny znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata.Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem.
Poproś o wycenęPolska
Jagody goji nazywane są niekiedy "czerwonymi diamentami" i są zaliczane do kategorii "superfoods". Owoce goji uprawia się i spożywa w Chinach już od ponad 2 tysięcy lat. Tam też odbywa się festiwal na ich cześć.Jagody goji są jednym z największych źródeł witaminy C, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Witamina C bierze również udział w procesie przyswajania żelaza. Owoce zawierają również witaminy z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie, m.in. układu nerwowego. Oprócz witamin, jagody są również źródłem minerałów, takich jak: potas, cynk, wapń, żelazo i selen. Jagody dostarczają też błonnika pokarmowego, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowegoJagody goji zawierają również tzw. kompleks polisacharydowy o silnych właściwościach przeciwutleniających oraz odpowiadający za prawidłową florę bakteryjną jelit.<strong> </strong><strong>Skład:</strong> jagody goji suszone <strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wart
Poproś o wycenęPolska
Rodzynki czyli suszone na słońcu winogrona, są jednymi z najpopularniejszych bakalii, a odmiana Thompson to jedna z najpopularniejszych odmian tych bakalii. Rodzynki zawierają duże ilości potasu i fosforu, które mają pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.Rodzynki są bogatym źródłem cennych witamin: A, C, E, witamin z grupy B oraz mikro- i makroelementów: potas, cynk, wapń, żelazo oraz magnez.Rodzynki zawierają cenny błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Zawarte w nich: żelazo, miedz i witaminy niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek i przenoszenia tlenu w organizmie. Jako jedne z niewielu bakalii zawierają również jod i bor. Jod - pierwiastek, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie tarczycy, natomiast bor poprawia koncentrację oraz funkcjonowanie mózgu. Rodzynki to bogate źródło polifenoli, przeciwutleniaczy, które mogą chronić komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców