Odtłuszczone Mleko w Proszku (SMP) to produkt mleczarski powstały w wyniku odparowania świeżego pasteryzowanego odtłuszczonego mleka krowiego w procesie suszenia rozpyłowego. SMP to wszechstronny składnik o wysokim współczynniku dyspergowania i rozpuszczalności w wodzie, co czyni go idealnym wyborem do stosowania w produkcji przemysłowej. Jej szeroki zakres zastosowań obejmuje produkcję produktów mlecznych, takich jak jogurty, napoje na bazie mleka, analogi serów, desery, śmietanki do kawy i herbaty oraz mleko UHT. SMP ma okres przydatności do spożycia około 12 miesięcy. Jego łatwa obsługa i gładkość zapewniają wysoką jakość produktu końcowego w różnych gałęziach przemysłu.
Polska
Koncentrat białka serwatkowego 80% instant (WPC 80 instant) (WPC 80% instant) jest produkowany ze słodkiej serwatki w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji. Dlatego większość białek pozostaje nienaruszona. WPC zawiera około 35-90% białek mleka. Ten proszek jest bezsmakowy i dlatego można nadać mu dowolny smak lub aromat. WPC 80 Instant znajduje zastosowanie w produkcji lodów, jogurtów, napojów, wyrobów wędliniarskich oraz głównie w żywieniu sportowców. Koncentrat instant łatwo rozpuszcza się nawet w zimnej wodzie. WPC 80 Instant dostępny jest w opakowaniach 15/20/25kg lub „Big Bag” 500-1000kg. Średni okres przydatności do spożycia WPC 80 Instant wynosi około 12 miesięcy. Zawartość białka: min. 80% Zawartość tłuszczu: maks. 8% Zawartość popiołu max. 3,5%
Poproś o wycenęPolska
Permeat jest produkowany ze świeżego pasteryzowanego odtłuszczonego mleka, powstałego po ultrafiltracji mleka w celu ekstrakcji białek i tłuszczów. Produkt jest następnie suszony przy użyciu zaawansowanych technik suszenia rozpyłowego. Produkt jest czasem nazywany „serwatką odbiałczoną”, gdy jest uzyskiwany z serwatki. Dzięki temu, że permeat serwatki jest bogaty w laktozę, ale ma niską zawartość białka, może być stosowany do produkcji słodyczy, wyrobów piekarniczych i tłuszczów. Dodawany jest również do produkcji lodów, serów topionych, napojów i kosmetyków.
Poproś o wycenęPolska
Whey Protein Concentrate 80% (WPC 80) jest produkowany ze słodkiej serwatki w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji. Taka obróbka redukuje pewną ilość składników niebiałkowych, aby otrzymać produkt o zawartości białka na poziomie minimum 80%. Ten proszek jest bezsmakowy i dlatego można nadać mu dowolny smak lub aromat.
Poproś o wycenęPolska
Koncentrat białka mleka (MPC) to skoncentrowane mleko w proszku, które zazwyczaj zawiera 80% białka mleka. Produkowany jest ze świeżego i pasteryzowanego mleka odtłuszczonego poprzez filtrację i suszenie rozpyłowe. Stosunek wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości laktozy sprawia, że produkt ten jest powszechnie stosowany w produkcji żywności niskowęglowodanowej oraz napojów wzbogaconych w białko. Można go również dodawać między innymi do wypieków, deserów, produktów hodowlanych, napojów mlecznych, sosów i serów.
Poproś o wycenę