Nutadella powstała we współpracy Vivio z Anka Dziedzic. Jest doskonałym zamiennikiem sklepowych kremów czekoladowych, nie zawiera dodatku cukru ani oleju palmowego. Starannie dobrane składniki sprawiają, że produkt jest bogaty w odżywcze składniki, pełen białka, błonnika, witamin i minerałów.<span class="Apple-converted-space"> </span>W skład kremu wchodzą tłuszcz shea, orzechy laskowe, kakao i erytrytol jako substancja słodząca.Tłuszcz shea (nazywany również masłem shea lub masłem karite) kojarzy nam się z pielęgnacja ciała jednak tłoczony z orzechów drzewa masłosza afrykańskiego, olej shea jest od dawna ceniony przez ludzi na całym świecie, wykorzystującym masło shea chociażby do produkcji zdrowej czekolady. Olej shea nadaje kremom podobnie kremową, jedwabistą konsystencje co olej palmowy, ale jest lepsze z uwagi na ochronę naturalnego środowiska zagrożonych wyginięciem gatunków.Masło shea używane jest jako alternatywa masła przez wegan i w przeciwieństwie do masła z mleka krowiego m
Polska
Tahini to pasta z prażonego sezamu jest bardzo popularna w krajach Bliskiego Wschodu. U nas zyskuje coraz większą popularność ze względu na dużą zawartość składników odżywczych, witamin i minerałów. Używana jest do przygotowywania pasty z ciecierzycy zwanej hummusem, baba ghanoush (danie z oberżyny), chałwy, sosu tahini, dipów, służy jako dodatek do ciast i deserów.Nasiona sezamu zawierają witaminy: A, B1, B2, B3, B6 i B9 oraz E oraz spore ilości cynku, fosforu, magnezu, manganu, miedzi, potasu, sodu, wapnia i żelaza. Zawierają białko i błonnik, zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe i antyoksydanty. Nasiona sezamu zawierają dwie unikalne substancje: sezaminę i sezamolinę. Obie należą do lignanów, które wykazują właściwości obniżające cholesterol. Sezamina jest również antyoksydantem chroniącym wątrobę. <strong>Skład:</strong> sezam <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2844kJ/688kcal - 34% RWS*Tłuszcz 59,9g - 86%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,66g - 33
Poproś o wycenęPolska
Vivio wraz z popularną trenerką i influencerką Anką Dziedzic stworzyło doskonały krem ciasteczkowy - przysmak nie jednego łasucha. krem powstał na bazie kremu orzechowego (z orzechów arachidowych) oraz ciasteczek pszennych.Orzechy arachidowe (ziemne) zawarte w kremie ciasteczkowym są bogate w cenne białko oraz błonnik pokarmowy. Ponadto to również źródło zdrowych tłuszczy bowiem w fistaszkach dominują nienasycone kwasy tłuszczowe. Głównie to kwas linolowy (omega-6) i jednonienasycony kwas tłuszczowy (kwas oleinowy). Fistaszki zawierają także kwas alfa-linolenowy z rodziny omega-3. Orzechy ziemne zawierają spore ilości związków mineralnych tj. magnezu, cynku, potasu i żelaza.Ciasteczka dodane do kremu powstały na bazie maki pszennej i tłuszczu kokosowego. Mąka pszenna stanowi dobre źródło węglowodanów złożonych. Zawiera również pewne ilości białka roślinnego. Warto zwrócić uwagę na ten fakt szczególnie stosując dietę bezmięsną.
Poproś o wycenęPolska
Mając na uwadze potrzeby naszych klientów, z uwzględnieniem najmłodszych wielbicieli słodkich kremów do pieczywa, Vivio we współpracy z popularną influencerką fitness Anką Dziedzic, opracowało formułę doskonałego kremu na bazie orzechów arachidowych o smaku solonego karmelu. Krem jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zawiera ZERO dodatku cukru rafinowanego. Zawarte w kremie składniki są najwyższej jakości, a wprowadzenie ich do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia sprzyja podniesieniu naszego codziennego samopoczucia. Dzięki wyselekcjonowanym składnikom udało nam się opracować nie tylko smaczny, ale również pełen zdrowia smakołyk, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno starszym, jak i najmłodszym. W składzie kremu o smaku solonego karmelu znalazły się między innymi orzechy arachidowe, orzechy laskowe, odżywczy olej shea i mleko. Biały cukier zastąpiony został natomiast maltitolem, odznaczającym się nie tylko mniejszą wartością kaloryczną, ale również niższy
Poproś o wycenęPolska
Ryż arborio to włoska odmiana ryżu, który jest głównym składnikiem risotto. Włochy są największym europejskim producentem ryżu. Rocznie zbiera się go w ilości aż 1,5 miliona ton, choć stanowi to tylko 1% tego, co zbierają rolnicy w Indiach. Przewagą włoskiego ryżu nad tym importowanym jest fakt, że cały proces wzrostu, zbioru i przetwarzania podlega pod surowe europejskie normy. Przy ryżu importowanym np. nie wiemy jakich środków chemicznych użyto podczas jego uprawy. Najsłynniejszą włoską potrawą z ryżem arborio jest risotto, danie charakterystyczne dla północnych Włoch. Ryż arborio może być również składnikiem słodkich ryżowych deserów na bazie mleka lub napoju ryżowego. Można również nadziewać nim warzywa.Ryż arborio po ugotowaniu jest lekko kleisty (dzięki amylopektynie), wilgotny, doskonale nadaje się do przygotowywania kleików, deserów, a przede wszystkim to najlepszy ryż do risotto, klasycznej potrawy Włochów. Największą jego zaletą jest dobre wchłanianie smaków.
Poproś o wycenę