Natywna Skrobia Ziemniaczana

Web icon

Opis

Skrobię ziemniaczaną otrzymuje się poprzez mechaniczne oddzielenie jej od pozostałych części ziemniaka poprzez płukanie, czyszczenie, suszenie i przesiewanie. Skrobia ziemniaczana jest produktem bezglutenowym mającym zastosowanie do towarów przeznaczonych dla klientów z nietolerancją glutenu. Natywna skrobia ziemniaczana to czysto biały proszek bez obcego zapachu i neutralnego smaku, dzięki czemu idealnie nadaje się do zmiany tekstury produktów bez ingerencji w ich smak. Jego właściwości wiążące i zatrzymujące wilgoć sprawiają, że jest popularnym składnikiem w segmencie piekarniczym. W porównaniu ze skrobią kukurydzianą, natywna skrobia ziemniaczana pozostaje stabilna w wysokich temperaturach.

  • Krochmal i skrobia spożywcza
  • skrobia ziemniaczana
  • skrobie spożywcze
  • skrobia organiczna

Domain icon Dystrybutor

01-208 Warszawa, Poland - Polska

Skontaktuj się