Mąka z nasion bawełny

PRZEPŁYW
Web icon

Opis

Do ekstrakcji oleju z nasion bawełny stosuje się kilka metod, w wyniku czego powstają różne rodzaje mączki z nasion bawełny. Sytuacja ta różni się nieco od innych dużych nasion oleistych, takich jak soja i słonecznik, gdzie zwykle dominuje pojedynczy proces. W rezultacie istnieje szeroka gama nasion bawełny mąki różniące się zawartością białka, błonnika i oleju. Mączka z nasion bawełny jest produktem ubocznym ekstrakcji oleju z nasion bawełny. Bogata w białko mączka z nasion bawełny jest powszechnym źródłem białka dla przeżuwaczy, szczególnie w regionach produkujących bawełnę, takich jak Ukraina, Indie, Chiny i Stany Zjednoczone, gdzie jest stosowana jako częściowy substytut mąki sojowej

  • Ryby morskie
  • Ryby, owoce morza
  • Konserwowane ślimaki
  • Mrożone owoce morza

Domain icon Producent/ Wytwórca

1432 Kobenhavn - Dania

Skontaktuj się