Polska
W przemyśle spożywczym, pod nazwa E330, używany jest jako regulator kwasowości, rodzaj środka konserwującego i przeciwutleniacz. Kwasku cytrynowego używa się m.in. do deserów i innych wyrobów cukierniczych. Znajdziemy go również w napojach bezalkoholowych, konserwach, przetworach, gotowych daniach. <strong>Stosowanie</strong>Oprócz użycia w przemyśle spożywczym, kwasek cytrynowy ma kilka innych zastosowań.Zastosowanie kwasku cytrynowego wykracza jednak poza obszar kuchni i żywności. Używany jest także między innymi do czyszczenia armatury lub odkamieniania domowych sprzętów (np. czajnika).Kwasek poradzi sobie również z ubrudzonymi, np. smarem czy sokiem z buraków, rękami. Wystarczy, że nasypiesz trochę proszku na dłonie i potrzesz je o siebie. Plamy znikną w oka mgnieniu.
Poproś o wycenęPolska
Produkt spożywczy instant do przygotowania naleśników z wysoką zawartością białka (27,5g na porcję). Produkt bez dodatku cukru. Smak białej czekolady z maliną.
Poproś o wycenęPolska
Jest to rozpuszczalny błonnik, który może ulec rozkładowi w jelitach, mimo że nie jest trawiony. Gotowy produkt ma wysoką rozpuszczalność w wodzie i jest sypkim białym proszkiem bez obcego zapachu. W przypadku diet ketogenicznych, bezglutenowych i wegańskich dopuszczalna jest guma ksantanowa. Około dwóch lat to trwałość gumy ksantanowej. Przedmiot należy przechowywać w chłodnym, suchym magazynie. Foodcom dostarcza swoim partnerom handlowym worki 25 kg gumy ksantanowej.
Poproś o wycenęPolska
Białko grochu otrzymuje się z grochu złocistego lub żółtego w procesach suchych i płynnych. Na etapie suszenia łuska grochu jest usuwana maszynowo i mielona. Później mąka grochowa jest odzyskiwana i dzięki właściwościom rozpuszczalności w wodzie białka są oddzielane przez wirowanie i zbierane. Końcowym produktem z białka grochu jest beżowy proszek o czystym smaku.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców