Produkt przeznaczony jest do pielęgnacji skóry twarzy i włosów. To gęsta, bezbarwna, żelowata ciecz; unikatowe połączenie składników zapewnia kompleksowe, uzupełniające się działanie. Nie podrażnia skóry.3% roztwór kwasu hialuronowego w postaci żelu to aktywne serum odmładzająco-wygładzająco-regenerujące do twarzy ciała i włosów. Unikatowa kombinacja trzech rodzajów cząsteczek, wykazuje zdolność przenikania w głąb skóry, dzięki czemu pielęgnacja jest gruntowna i długotrwała.Niesamowite działanie:<ul> <li>Nawilża skórę średnio o 16%</li> <li>Wygładza skórę średnio o 27%</li> <li>Ujędrnia skórę średnio o 5%</li> <li>Produkt zmniejsza długość zmarszczek średnio o 5% i ich głębokość średnio o 4%</li></ul>Działanie zostało potwierdzone dermatologicznie. <strong>Skład: </strong>woda destylowana 96%, kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy 1,5%, kwas hialuronowy drobnocząsteczkowy 1,5%, substancje konserwujące 1%: glukonolakton, kwas benzoesowy <strong>Stosowanie</strong>Produkt do piel
Polska
Mąka kasztanowa, ze wszystkich mąk bezglutenowych, teksturą najbardziej przypomina zmielona pszenicę. Świetnie sprawdza się w domowych wypiekach wszelkiego rodzaju, tych na słodko i na słono. Zapachem przypomina orzechy, a w smaku mąki można wyczuć lekką słodką nutę.Ma niska zawartość tłuszczów i wysoką węglowodanów i białka, zawiera cenny błonnik pokarmowy.Mąka kasztanowa, powstaje ze zmielenia kasztanów jadalnych i jest źródłem miedzi, fosforu, magnezu, witaminy z grupy B. <strong>Skład:</strong> kasztany jadalne <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1563kJ/371kcal - 19% RWS*Tłuszcz 3,4g - 5%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g - 0%Węglowodany 70g - 27%w tym cukry 18g - 20%Białko 7g - 14%Błonnik 16gSól 0,03g <1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza <strong>Stosowanie</strong>Ze względu na podobną strukturę mąką kasztanową można z powodzeniem zastępować mąkę pszenną. Sprawdzi się m.in.
Poproś o wycenęPolska
Kasz jęczmienna, jak sama nazwa wskazuje, jest wytwarzana z ziaren jęczmienia. W zależności od rozdrobnienia dzielimy ją na pęczak czyli całe ziarna pozbawione łuski, kaszę wiejską - połamany pęczak oraz perłową, która jest rozdrobniona i wypolerowana. Jest bogatym źródłem błonnika - najwięcej ma go odmiana pęczak.Kasza jest źródłem witamin z grupy B - B1, B2, B6, witaminy E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Witamina K wspomaga układ krwionośny i krzepliwość krwi oraz wzmacnia budowę ścian naczyń krwionośnych. Składniki mineralne oraz witamina E i kwas foliowy wspomagają walki z niedokrwistością. Obecne w kaszy witaminy z grupy B pomagają pozbyć się skutków stresu, poprawiają pamięć i koncentrację, a także wspomagają pracę układu nerwowego. <strong>Skład:</strong> kasza jęczmienna <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1546kJ/365kcal - 18% RWS*Tłuszcz 2,3g - 3%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,21g - 6%Węglowodany 73,4
Poproś o wycenęPolska
Kasze są świetną alternatywą dla makaronu, ziemniaków czy ryżu. Białko gryki naturalnie nie zawiera glutenu, a pomimo to ma właściwości sklejające. To sprawia, że jest częstym dodatkiem do chlebów bezglutenowych. Kasza gryczana jest wytwarzana z gryki zwyczajnej, palona jest poddawana procesowi prażenia. Jest to robione głównie po to aby nadać jej nowego, ciekawego aromatu. Surową kaszę gryczaną można zmielić w młynku i tak powstałą mąkę używać do bezglutenowych wypieków, naleśników i blinów. Kasz gryczaną palona i niepalona maja porównywalne ilości wartości odżywczych, przy czym ta palona ma ich trochę mniej co spowodowane jest procesem prażenia.W kaszy znajdziemy sporo białka, które trawi się podobnie jak białka z roślin strączkowych, oraz błonnika. Zawiera aminokwasy egzogenne: lizynę poprawiającą wchłanianie wapnia wzmacniającą odporność oraz tryptofan niezbędny do produkcji serotoniny.
Poproś o wycenęPolska
Kasze są świetną alternatywą dla makaronu, ziemniaków czy ryżu. Białko gryki naturalnie nie zawiera glutenu, a pomimo to ma właściwości sklejające. To sprawia, że jest częstym dodatkiem do chlebów bezglutenowych. Kasza gryczana jest wytwarzana z gryki zwyczajnej, niepalona nie jest poddawana procesowi prażenia. Jest delikatniejsza w smaku od kaszy gryczanej palonej. Surową kaszę gryczaną można zmielić w młynku i tak powstałą mąkę używać do bezglutenowych wypieków, naleśników i blinów.W kaszy znajdziemy sporo białka, które trawi się podobnie jak białka z roślin strączkowych, oraz błonnika. Kasza bogata jest w magnez, ma go więcej niż gorzka czekolada. Kasza zawiera aminokwasy egzogenne: lizynę poprawiającą wchłanianie wapnia wzmacniającą odporność oraz tryptofan niezbędny do produkcji serotoniny.Kasza gryczana zawiera dużą ilość potasu, witaminy z grupy B - B1, B2, B6, PP, witaminę E oraz żelazo, cynk, krzem i wapń.
Poproś o wycenę