Nel Cluster cacao e cioccolato di EXPO 2015 Milano , tra le 12 aziende di cioccolato presenti I nostri Prodotti venivano messi in evidenza per la loro artigianalità e proposta commerciale
Włochy
Producent/ Wytwórca
Firma ITALDOLCI S.R.L., jest Producent/ Wytwórca, założoną w 1948, roku i działającą w sektorze Czekolada. Jest również obecna w dziedzinach drażetki, Czekolada bio, i tabliczki czekolady. Ma siedzibę w Barletta, Włochy.
Inne przedsiębiorstwa w tym samym sektorze:
Nel Cluster cacao e cioccolato di EXPO 2015 Milano , tra le 12 aziende di cioccolato presenti I nostri Prodotti venivano messi in evidenza per la loro artigianalità e proposta commerciale
Producent/ Wytwórca
via dell' Euro, 41
76121 Barletta - Włochy
Francja
Stosowany jako napar w wodzie, mleku lub napoju wegańskim w celu uzyskania subtelnego, beztłuszczowego smaku kakao.
Poproś o wycenęLitwa
Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.
Poproś o wycenęLitwa
Masło kakaowe powstaje w wyniku tłoczenia miazgi (lub masy) kakaowej pod bardzo wysokim ciśnieniem. Po zebraniu masła kakaowego w stanie płynnym jest ono pakowane w 25-kilogramowe kartony i schładzane w celu transportu do naszych klientów. Masło kakaowe pozostaje w stanie stałym w temperaturze 270C, ale zaczyna się topić w temperaturze 27,70C i całkowicie topi się w temperaturze 350C. Gdy miazga kakaowa jest tłoczona, masło kakaowe pojawia się jako pierwsze w stanie naturalnym, zachowując pełny smak kakao. Dalszy proces jest przeprowadzany w celu uzyskania dezodoryzowanego masła kakaowego, dzięki czemu może być ono stosowane w produkcji czekolady bez wpływu na jej zapach i smak. Masło kakaowe jest wykorzystywane do produkcji czekolady w postaci własnej lub zmieszanej z miazgą kakaową. Oprócz zastosowań spożywczych, masło kakaowe jest wykorzystywane w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych ze względu na jego właściwości przeciwutleniające i natłuszczające.
Poproś o wycenęLitwa
Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców