Francja
Producent/ Wytwórca
Roland CHARLES założył w roku 2009 firmę Charles CHOCOLARTISAN i witrynę www.pateatartiner.fr. Nasza planeta, nasze zdrowie! Ze względów ostrożności postanowiliśmy produkować nasze KREMY DO KANAPEK BEZ OLEJU PALMOWEGO! ! ! Bez orzechów kokosowych i kopry. Pateatartiner.fr - Charles CHOCOLARTISAN jest firmą, która prowadzi RZEMIEŚLNICZĄ produkcję czekolady i specjalizuje się w kremach do kanapek. Produkty powstające bezpośrednio na bazie kakao i naturalnych surowców, bez barwników, środków konserwujących i substancji zapachowych.Produkcja kremów do kanapek bez oleju palmowego, z kakao.Produkcja kremu z ciasteczkami korzennymi, masy orzechowej, wyrobów bez cukru dla diabetyków itd. Nieograniczona kreatywność, twórcze szaleństwo, pasja smaku, tradycja, umiejętności praktyczne i utrzymywane w tajemnicy receptury umożliwiają tworzenie chrupiących kremów do kanapek, z papryczką chilli z Espelette AOC, z karmelem z solonego masła, z ciasteczkami korzennymi oraz innymi dodatkami.
Producent/ Wytwórca
ZI Montalègre
42140 Chazelles Sur Lyon - Francja
Francja
Stosowany jako napar w wodzie, mleku lub napoju wegańskim w celu uzyskania subtelnego, beztłuszczowego smaku kakao.
Poproś o wycenęLitwa
Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.
Poproś o wycenęLitwa
Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.
Poproś o wycenęLitwa
Masło kakaowe powstaje w wyniku tłoczenia miazgi (lub masy) kakaowej pod bardzo wysokim ciśnieniem. Po zebraniu masła kakaowego w stanie płynnym jest ono pakowane w 25-kilogramowe kartony i schładzane w celu transportu do naszych klientów. Masło kakaowe pozostaje w stanie stałym w temperaturze 270C, ale zaczyna się topić w temperaturze 27,70C i całkowicie topi się w temperaturze 350C. Gdy miazga kakaowa jest tłoczona, masło kakaowe pojawia się jako pierwsze w stanie naturalnym, zachowując pełny smak kakao. Dalszy proces jest przeprowadzany w celu uzyskania dezodoryzowanego masła kakaowego, dzięki czemu może być ono stosowane w produkcji czekolady bez wpływu na jej zapach i smak. Masło kakaowe jest wykorzystywane do produkcji czekolady w postaci własnej lub zmieszanej z miazgą kakaową. Oprócz zastosowań spożywczych, masło kakaowe jest wykorzystywane w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych ze względu na jego właściwości przeciwutleniające i natłuszczające.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców