Belgia
Działalność wielobranżowa
W Carré Noir, czekolada jest synonimiem kreatywności. Butik i warsztat rzemieślniczy, który debiutował w internecie, proponuje swoje produkty, czyniąc je prawdziwymi nośnikami komunikacyjnymi. Wytwórnia czekolady regularnie współpracuje z młodymi projektantami z Liège. Rezultat: produkt wysublimowany dostępny w kilku oryginalnych wersjach. Usmiechy, subtelne nawiązanie do logo Carré Noir, obudzą w was radość życia natomiast kwiaty, delikatnie rzeźbione, zachwycą wasze podniebienie. Nie wolno przegapić: wąsy z czekolady. Odkryjecie także bogatą gamę czekolad Grand Crus, bio i z handlu sprawiedliwego. Mélanie Lemmens potrafiła zmienić swoją pasję dla czekolady w prawdziwy zawód. Będąc dyplomowanym historykiem sztuki, wykorzystuje swoje poczucie estetyki w pracy zawodowej. Jako mała dziewczynka marzyła o o zachowaniu choinki bożonarodzeniowej aż do Wielkanocy, by móc ją ozdobić jajkami wielkanocnymi. Została nagrodzona Becommerce Award i nominowana do tytułu Mieszkanki roku miasta Liège.
Działalność wielobranżowa
En Neuvice 29
4000 Liège - Belgia
Francja
Stosowany jako napar w wodzie, mleku lub napoju wegańskim w celu uzyskania subtelnego, beztłuszczowego smaku kakao.
Poproś o wycenęLitwa
Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.
Poproś o wycenęLitwa
Masło kakaowe powstaje w wyniku tłoczenia miazgi (lub masy) kakaowej pod bardzo wysokim ciśnieniem. Po zebraniu masła kakaowego w stanie płynnym jest ono pakowane w 25-kilogramowe kartony i schładzane w celu transportu do naszych klientów. Masło kakaowe pozostaje w stanie stałym w temperaturze 270C, ale zaczyna się topić w temperaturze 27,70C i całkowicie topi się w temperaturze 350C. Gdy miazga kakaowa jest tłoczona, masło kakaowe pojawia się jako pierwsze w stanie naturalnym, zachowując pełny smak kakao. Dalszy proces jest przeprowadzany w celu uzyskania dezodoryzowanego masła kakaowego, dzięki czemu może być ono stosowane w produkcji czekolady bez wpływu na jej zapach i smak. Masło kakaowe jest wykorzystywane do produkcji czekolady w postaci własnej lub zmieszanej z miazgą kakaową. Oprócz zastosowań spożywczych, masło kakaowe jest wykorzystywane w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych ze względu na jego właściwości przeciwutleniające i natłuszczające.
Poproś o wycenęLitwa
Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców