Białko ziemniaczane klasy paszowej uzyskuje się poprzez czyszczenie, gotowanie na parze i obieranie ziemniaków. Następnie skrobia jest ekstrahowana wodą, w wyniku czego powstaje zawiesina wypełniona białkiem, którą traktuje się kwasem, a następnie suszy i przetwarza na proszek. Białko ziemniaczane to drobny, sypki proszek o barwie szarej lub jasnoszarej lub żółtawo-zielonkawej i typowym zapachu suszonych ziemniaków. Surowcem do produkcji Białka Ziemniaczanego są ziemniaki skrobiowe pochodzenia polskiego.
Polska
Soy Protein Concentrate (SPC) to oczyszczony produkt otrzymywany z prażonej, obłuszczonej i odtłuszczonej śruty sojowej poprzez oddzielenie węglowodanów (cukrów rozpuszczalnych) przy użyciu najnowocześniejszej w UE technologii ekstrakcji.
Poproś o wycenęPolska
Izolat białka serwatki otrzymywany jest poprzez zagęszczanie i oczyszczanie Koncentratu Białka Serwatki w celu obniżenia zawartości tłuszczu i węglowodanów w serwatce. Proces może być prowadzony z wykorzystaniem separacji membranowej lub wymiany jonowej. WPI uznawany jest za produkt o najwyższej czystości i koncentracji białka.
Poproś o wycenęPolska
Koncentrat białka mleka (MPC) to skoncentrowane mleko w proszku, które zazwyczaj zawiera 80% białka mleka. Produkowany jest ze świeżego i pasteryzowanego mleka odtłuszczonego poprzez filtrację i suszenie rozpyłowe. Stosunek wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości laktozy sprawia, że produkt ten jest powszechnie stosowany w produkcji żywności niskowęglowodanowej oraz napojów wzbogaconych w białko. Można go również dodawać między innymi do wypieków, deserów, produktów hodowlanych, napojów mlecznych, sosów i serów.
Poproś o wycenęPolska
Jest to rozpuszczalny błonnik, który może ulec rozkładowi w jelitach, mimo że nie jest trawiony. Gotowy produkt ma wysoką rozpuszczalność w wodzie i jest sypkim białym proszkiem bez obcego zapachu. W przypadku diet ketogenicznych, bezglutenowych i wegańskich dopuszczalna jest guma ksantanowa. Około dwóch lat to trwałość gumy ksantanowej. Przedmiot należy przechowywać w chłodnym, suchym magazynie. Foodcom dostarcza swoim partnerom handlowym worki 25 kg gumy ksantanowej.
Poproś o wycenę