Słowacja
Hurtownik
Firma zajmuje się handlem międzynarodowym. szczególna uwagę zwracamy na jakość towarów jakimi handlujemy. Chcemy żeby nasi klienci kojarzyli nas z profesjonalizmem i rzetelnością. Najważniejsze dla nas jest zadowolenie klienta, dlatego dokładamy wszelkich starań aby spełniać wszystkie oczekiwania klienta na jak najwyższym poziomie.
HEMPLEY GROUP
Polska
Zbożowa kawa konopna powstaje z delikatnie palonej kawy zbożowej oraz z najwyższej jakości mąki konopnej. Co bardzo istotne, pochodzi ona z organicznych farm zajmujących się uprawą konopi siewnych. Jest to produkt bezkofeinowy, którym bez obaw może delektować się dosłownie każdy. Sposób przygotowania: 3-4 łyżeczki zbożowej kawy konopnej zalewamy 1 litrem wrzącej wody. Kawę najpierw parzymy przez 5 minut, by następnie ją przefiltrować. Dopiero wtedy napój jest gotowy do spożycia.
HEMPLEY GROUP
Polska
Konopna matcha to fantastyczne uzupełnienie naszej diety. Dzięki sproszkowanej formule, po przygotowaniu, spożywamy całą roślinę wraz z jej dobroczynnymi składnikami. Ważne jest, aby odpowiednio przygotować napój. Zalecana temperatura to 80-90 stopni Celsjusza. Jeśli temperatura będzie zbyt wysoka, Matcha może nie smakować dobrze, a to pozbawi nas dobroczynnych substancji. Sami mieszamy jedną łyżeczkę Matcha w 200 ml wody. Dodatkowo Matchę można spożywać z owsianką, jogurtem lub smoothie. Herbata Matcha Hempley zawiera CBD: bogate w kwasy omega-3 i -6 sproszkowana z ręcznie zbieranych liści konopi. Łatwo dodać do koktajli, śniadań i owsianki Zioła konopne w proszku CBD Sativa L. Najwyższej jakości, ręcznie zbierane, uprawiane na ekologicznych polach w sercu polskiej przyrody. Ręcznie zbierane i sortowane. Suszony naturalnie w niskich temperaturach. Zioła zawierają CBD/CBDA w stężeniu 2-4%.
RADZIOWI SP. Z O.O.
Polska
Matcha, proszek o szmaragdowo-zielonym kolorze, to wyjątkowo ekskluzywna i najwyższej jakości zielona herbata uzyskiwana wyłącznie z liści Tencha. Używa się jej do ceremonii picia herbaty – chanoyu. Nazywana jest królową herbat zielonych. Czym różni się od zwykłej zielonej herbaty? Jest od niej słodsza i jaśniejsza. Wszystko to dzięki temu, iż krzewy, które przeznaczone są do wyrobu herbaty Matcha, przed zbiorami osłaniane są przed słońcem specjalnymi matami. Powoduje to zwiększoną produkcję aminokwasów, które wpływają na głębszy i wyjątkowy aromat Matcha Tee. Zacienienie sprawia, że w listkach wytwarzana jest większa ilość chlorofilu, który z czasem przekształca się w katechinę. Liście są następnie zbierane, suszone i ściera się je na proszek.