Polska
Producent/ Wytwórca
ALIMA Group has been manufacturing whey powder and demineralised whey powder of the highest quality for more than 15 years. There are two manufacturing plants located in the town of Złotów as well as Góra, equipped with modern machinery and equipment for processing whey and producing whey powder with excellent properties and parameters. The raw material – whey concentrate – is purchased only from Polish dairies. Our many years of experience and excellent knowledge of the milk processing technology allow us to offer the top-quality products. ALIMA Group’s whey powder reaches both the domestic and global markets. We have international experience and certificates entitling us to sell our whey powder on international markets. Whey powder is an invaluable natural source of protein. It is used in various branches of industry, in particular food, bakery, confectionery, beverages, cured meat products, ready-to-eat food products as well as in agriculture – as a feed additive. It is creamy-white in colour, fluffy and loose. The powder contains valuable proteins such as albumins and globulins, lactose and calcium mineral salts.
Producent/ Wytwórca
UL. 27 GRUDNIA 5
63-000 Środa Wielkopolska - Polska
Polska
Koncentrat białka serwatkowego 80% instant (WPC 80 instant) (WPC 80% instant) jest produkowany ze słodkiej serwatki w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji. Dlatego większość białek pozostaje nienaruszona. WPC zawiera około 35-90% białek mleka. Ten proszek jest bezsmakowy i dlatego można nadać mu dowolny smak lub aromat. WPC 80 Instant znajduje zastosowanie w produkcji lodów, jogurtów, napojów, wyrobów wędliniarskich oraz głównie w żywieniu sportowców. Koncentrat instant łatwo rozpuszcza się nawet w zimnej wodzie. WPC 80 Instant dostępny jest w opakowaniach 15/20/25kg lub „Big Bag” 500-1000kg. Średni okres przydatności do spożycia WPC 80 Instant wynosi około 12 miesięcy. Zawartość białka: min. 80% Zawartość tłuszczu: maks. 8% Zawartość popiołu max. 3,5%
Poproś o wycenęPolska
Permeat jest produkowany ze świeżego pasteryzowanego odtłuszczonego mleka, powstałego po ultrafiltracji mleka w celu ekstrakcji białek i tłuszczów. Produkt jest następnie suszony przy użyciu zaawansowanych technik suszenia rozpyłowego. Produkt jest czasem nazywany „serwatką odbiałczoną”, gdy jest uzyskiwany z serwatki. Dzięki temu, że permeat serwatki jest bogaty w laktozę, ale ma niską zawartość białka, może być stosowany do produkcji słodyczy, wyrobów piekarniczych i tłuszczów. Dodawany jest również do produkcji lodów, serów topionych, napojów i kosmetyków.
Poproś o wycenęPolska
Whey Protein Concentrate 80% (WPC 80) jest produkowany ze słodkiej serwatki w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji. Taka obróbka redukuje pewną ilość składników niebiałkowych, aby otrzymać produkt o zawartości białka na poziomie minimum 80%. Ten proszek jest bezsmakowy i dlatego można nadać mu dowolny smak lub aromat.
Poproś o wycenęPolska
Koncentrat białka mleka (MPC) to skoncentrowane mleko w proszku, które zazwyczaj zawiera 80% białka mleka. Produkowany jest ze świeżego i pasteryzowanego mleka odtłuszczonego poprzez filtrację i suszenie rozpyłowe. Stosunek wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości laktozy sprawia, że produkt ten jest powszechnie stosowany w produkcji żywności niskowęglowodanowej oraz napojów wzbogaconych w białko. Można go również dodawać między innymi do wypieków, deserów, produktów hodowlanych, napojów mlecznych, sosów i serów.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców