Hiszpania
Producent/ Wytwórca
Czosnek biały krajowy lokalny. Zbiory i sprzedaż bezpośrednia od producenta. Wyjątkowa jakość. AJOS PITIRRI to mała rodzinna firma, która od swych początków śmiało postawiła na biały czosnek produkowany lokalnie. Odmiana ta bowiem stopniowo zanika, gdyż jest mniej opłacalna, bardziej delikatna i kosztowna (siew ręczny), jednak jej smak i jędrność są nieporównywalne z innymi i wysoko cenione przez konsumentów.
Producent/ Wytwórca
Calle Colegio, 38
47160 Portillo-Valladolid - Hiszpania
Holandia
Czosnek (Allium sativum) należy do rodziny Allium. Jest szeroko stosowaną i lubianą rośliną oraz kluczowym składnikiem kuchni na całym świecie. Dzięki naszej współpracy z oddanymi hodowcami, zbudowaliśmy globalne powiązania i możemy zaoferować czosnek, który spełnia wymagania klientów i krajów.
Poproś o wycenęFrancja
Oszczędność czasu podczas przygotowywania czarnego czosnku. Nasze ząbki czarnego czosnku mogą być używane w szerokiej gamie potraw, dodając im wyjątkowego smaku. W sosach, marynatach, purée lub pokrojony w cienkie plasterki w daniach z makaronu, czarny czosnek dobrze komponuje się ze wszystkimi rodzajami mięs, wędlin, foie gras, delikatnymi rybami (sola, żabnica, okoń morski) i skorupiakami. Doskonale komponuje się również z czekoladą i owocami cytrusowymi. Znajdź inspirację dzięki naszym pomysłom na przepisy CZARNY CZOSNEK LECZY Dzięki swoim właściwościom i korzyściom zdrowotnym, czarny czosnek może być przyjmowany do kuracji w ilości pół ząbka dziennie przez miesiąc. SKŁADNIKI W 100% organiczne ząbki czarnego czosnku z Gers. JAK PRZECHOWYWAĆ ZĄBKI CZOSNKU
Poproś o wycenęFrancja
Nasza pasta z czarnego czosnku może być spożywana w postaci zwykłej na tostach lub w przetworach. Czarny czosnek dobrze komponuje się ze wszystkimi rodzajami mięsa, wędlinami, foie gras, delikatnymi rybami (sola, żabnica, labraks) i skorupiakami. Dla miłośników słodyczy jest idealny w połączeniu z czekoladą i owocami cytrusowymi. Zainspiruj się naszymi pomysłami na przepisy składniki pasty czosnkowej Organiczny czarny czosnek z regionu Gers (90%) Organiczny olej słonecznikowy z Gers (10%). JAK PRZECHOWYWAĆ PASTĘ CZOSNKOWĄ Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła. Po użyciu szczelnie zamknąć słoik. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 6 miesięcy. Okres trwałości: 18 miesięcy.
Poproś o wycenęFrancja
Czarny czosnek w postaci całej główki (znanej jako główka czarnego czosnku) jest dobrym sposobem spożywania czosnku, ponieważ każdy ząbek czarnego czosnku pozostaje chroniony w swojej naturalnej otoczce i nie wymaga niczego innego do przechowywania i konserwacji. Cała główka czosnku to najprostszy i najbardziej naturalny sposób spożywania czarnego czosnku: masz główkę czosnku w dłoni, zrumienioną po wyjęciu z parowaru, przekształconą w wyniku reakcji Maillarda. Organiczny czarny czosnek może być stosowany w szerokiej gamie potraw, ale może być również spożywany samodzielnie. Sos z czarnego czosnku, marynata z czarnego czosnku, purée z czarnego czosnku lub po prostu pokrojony w cienkie paski do dań z makaronu. Czarny czosnek dobrze komponuje się ze wszystkimi rodzajami mięsa, wędlinami, foie gras, delikatnymi rybami (sola, żabnica, okoń morski) i skorupiakami. Dla miłośników słodyczy, czarny czosnek doskonale komponuje się z czekoladą i owocami cytrusowymi.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców