POWRÓT DO REZULTATÓW

Oliwki czarne bez pestek
drylowane czarne oliwki  - BIURO HANDLOWE IRPO

Opis

Oliwki czarne cenione są w hiszpańskiej kuchni za walory smakowe i piękny aromat. Można je polubić od razu, albo z czasem do nich „dorosnąć" odnajdując wspaniały, niepowtarzalny smak. Oliwki znakomicie zaostrzają apetyt, dlatego stosuje się je jako przystawki przed głównym posiłkiem. Podaje się je zimne, prosto z lodówki, a z zalewy wyjmuje tuż przed podaniem na stół. Można dodatkowo skropić je oliwą z pierwszego tłoczenia EXTRA VIRGIN "MANZANO" i wtedy można w pełni docenić ich smak. Oliwki stanowią również smakowite uzupełnienie dań. Dodatek do mięs, wędlin, ryb, makaronów, risotta, pizzy, spaghetti i do sałatek. Oliwki są bogate w witaminy z grupy B, prowitaminę A oraz witaminę C i E, związki mineralne - przede wszystkim fosfor, potas i żelazo. Jednocześnie są lekko strawne.

Oliwki
  • oliwki czarne
Podziel się na: