Czym jest olej rzepakowy? Produkt posiada swój zapach i smak, wolny od zjełczenia lub obcego smaku i zapachu. Olej jest klarowny, wolny od ciał obcych, bez obcych olejów lub tłuszczów zwierzęcych i nadaje się do spożycia przez ludzi. Funkcja oleju rzepakowego 1. Typ: olej do gotowania 2. Rodzaj przetwarzania: rafinowany 3. Opakowanie: plastikowa butelka 4. Zastosowanie: gotowanie. Stosowanie oleju rzepakowego Jako surowiec do usuwania ciepła i usuwania toksyn, działa przeciwzapalnie, likwiduje obrzęki, oczyszcza wątrobę, poprawia wzrok i leczy biegunki.
Holandia
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i globalnej sieci jesteśmy ekspertami w eksporcie oleju słonecznikowego. Chętnie zajmiemy się logistyką, abyś mógł cieszyć się naszymi produktami bez obaw. Nasz olej słonecznikowy ma 24-miesięczny okres przydatności do spożycia, co oznacza, że można się nim cieszyć przez długi czas. Co więcej, nasz produkt posiada certyfikat halal, dzięki czemu jest odpowiedni dla szerokiego zakresu wymagań dietetycznych. Olej słonecznikowy FlevoTrade jest produkowany w nowoczesnych fabrykach, które spełniają odpowiednie normy bezpieczeństwa i jakości: -ISO 22000 (Food Safety System Cerficiation) -ISO 9001 (Certyfikacja Systemu Jakości) -HALAL
Poproś o wycenęPolska
Rzepak ma intensywnie żółte kwiaty, a jego nasiona są czarne i to z nich tłoczy się olej. Olej rzepakowy nazywany jest “oliwą północy”.Olej rzepakowy marki Vivio jest olejem zimnotłoczonym, nierafinowanym, produkowanym z uszlachetnionych odmian rzepaku o niskiej zawartości kwasu erukowego.Ma dużą zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym 65% kwasu oleinowego, który stanowi źródło silnych przeciwutleniaczy oraz jest sprzymierzeńcem w walce z chorobami układu sercowo-naczyniowego. Stosunek kwasów omega-6 do kwasów omega-3 jest optymalny, wynosi 2:1. Ponadto jest bogaty w cenne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach – witaminę E, witaminę K oraz karotenoidy. Dzięki procesowi tłoczenia na zimno olej rzepakowy nawet podczas krótkiego smażenia nie traci swoich właściwości odżywczych. <strong>Skład:</strong> rzepak <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 3441kJ/837kcal - 41% RWS*Tłuszcz 93g - 133%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6g - 28%Węglowodany 0g -
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców