Migdały całe 1000g (2x 500g)

Migdały całe 1000g (2x 500g)
Web icon

Opis

Migdały to nasiona owoców migdałowca, które rosną w około 30 różnych odmianach. 8 na 10 migdałów pochodzi z upraw w słonecznej Kalifornii, gdzie warunki klimatyczne są idealne do uprawy drzew migdałowca. Migdały należą do tej samej rodziny co wiśnie, brzoskwinie i mango.Są bogate w składniki odżywcze. Zawierają witaminy, minerały, białko i błonnik tym samym maja działanie prozdrowotne. Mają dużą zawartość zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone nie zwiększają zagrożenia wytworzenia się "złego" cholesterolu we krwi. Co więcej uważa się, że ich regularne spożywanie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu. Migdały są bogate w witaminę E, znany antyoksydant, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, tym samym udrażnia żyły i przeciwdziała chorobom serca oraz spowalnia starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości poprzez zawarte w swoim składzie: wapń, magnez, mangan, miedź, witaminę K, białko i cynk.

  • Żywność dietetyczna i zdrowa żywność
  • zdrowie
  • dieta
  • orzechy

Domain icon Producent/ Wytwórca

36-200 Brzozów - Polska

Skontaktuj się