Estonia
Producent/ Wytwórca
Produkcja i sprzedaż pasteryzowanych jaj w płynie (jaja pełne), gotowanych jaj bez skorupki, masy jajecznej. Sprzedaż jaj w proszku (żółtko, albumina jajeczna HW, całe jaja, ciasto ptysiowe w proszku, żółtka w proszku do majonezu stabilizowane cieplnie). Produkcja i pakowanie świeżych jaj.
Producent/ Wytwórca
Saha tee 18
74201 Loo - Estonia
Polska
Proces produkcji proszku jajecznego rozpoczyna się od świeżych jaj, które są przepuszczane przez różne zaawansowane maszyny. Po usunięciu skorupek mieszanina jest filtrowana i przechowywana w zbiornikach magazynowych w temperaturze około 4 stopni, następnie jaja są pasteryzowane i suszone rozpyłowo w cienkiej warstwie. Produkt końcowy występuje w postaci wysuszonej i sproszkowanej. Produkt ten jest również często określany jako „sproszkowane jajko”, „jajo w proszku” lub „jajko w proszku w proszku”. Zawiera około 30-37% zawartości białka. Kolor waha się od jasnego do ciemnożółtego. Produkt oferowany przez Foodcom jest wolny od GMO.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców